Interview

 

Wedstrijdervaring
Zelf ben al naar veel landen geweest en ben nu 10 jaar actief in het wedstrijdcircuit. Wedstrijden eisen altijd veel geduld. Vanaf het moment dat je zelfverzekerd genoeg bent en je jezelf wilt meten met andere mensen die liefde hebben voor de sport ga je mee doen aan wedstrijden. Niet alle wedstrijden zijn altijd even leuk: vaak is het veel wachten. Voor mij is er 1 wedstrijd die er met kop en schouders bovenuit steekt en dat is Chill and Ride (www.chillandride.de).

Mijn activiteiten voor de sport
Momenteel ben ik werkzaam bij de Eemhof Watersport & Beachclub waar ik de watersport run. Hier geef ik les in suppen, waterskiën en natuurlijk wakeboarden. Ook kun je bij ons optimistzeilen, valk zeilen, windsurfen en een kano of sloep huren. Ik ben dus zeer actief in de watersport! Geïnteresseerd in een les van mij? Check www.watersportcenter.nl

Zo train ik
Zo vaak mogelijk gaan, uren maken. Hoe vaker je wakeboard, hoe meer je traint des te beter je wordt. Het gaat niet vanzelf en heb je soms een duwtje nodig in de goede richting. Vroeger kreeg ik dit duwtje van mijn ouders, zo ook van Michael Timmers. Wie kent hem niet. Momenteel train ik na mijn werk. De boot ligt hier immers altijd open! Die kans laat ik natuurlijk niet liggen!

Mijn leukste ervaringen
Zelf heb ik veel te danken aan het wakeboarden, het is misschien daarom ook wel meer een levensstijl die zo bij iedereen zijn eigen draai krijgt. Ik heb heel veel leuke ervaringen meegemaakt dankzij het wakeboarden. Afgelopen 18 september ben ik Nederlands Kampioen open men geworden! Een aantal andere mooie ervaringen van de afgelopen periode zijn bijvoorbeeld het lesgeven en demo boarden voor Redbull tijdens de Sneekweek. Ook zijn er opnames geweest vanuit een helikopter voor een nieuwe film genaamd This is Holland. Deze opnames zullen vanaf volgend jaar september in een speciale 360 graden bioscoop te zien zijn in Amsterdam.

Mijn doel
Mijn doel is om wakeboarden uit te laten groeien tot een sport waarvan op z’n minst iedereen in Nederland weet wat het is. Al is het maar om het feit dat ik dan niet iedereen hoef uit te leggen dat wakeboarden niet het zelfde is als kiteboarden ;-).

Coaching, zie je mensen doorgroeien?
Inmiddels geef ik al meer dan 10 jaar les. Ik heb zelf een wakeboardschool gehad en heb bij vele wakeboard-scholen les mogen geven. Ook ben ik te huur voor het geven van privélessen, dit doe ik in het binnen -en buitenland. Inmiddels ben ik 29 jaar en heb ik Maxim van Helvoort, Marc Kroon, Maxine Sapulette en zo nog een aantal zien opgroeien tot wie ze nu zijn! Dat is een mooi proces en ben ook erg trots op iedereen!


Goede tips voor beginnende wakeboarders
- Zorg voor goed materiaal: goedkoop is duurkoop! Spullen gaan tegenwoordig sneller kapot dan ooit. Dit komt door de obstakels bij de kabelbanen. Je kan dus beter even door sparen voor het echte werk. Dit voorkomt later teleurstellingen.

-  Leer eerst goed de basis, denk hierbij aan bijvoorbeeld het switch boarden (Andere been voor). Heb je dit onder de knie denk dan pas aan backroll’s of andere gave sprongen.